STORT SOMMERSALG - Spar 50% på mange varer

saueskinn ute nordicsheep

Kan man vaske saueskinn? Slik passer du best på saueskinnet ditt

Ekte saueskinn er utrulig slitesterke, og er akkurat som naturen har formet dem. Derfor kan de skille seg i form, farge og hårlengde hvilket er noe som er helt naturlig. Du finner nesten aldri to saueskinn som er 100% like, selv om sjansen er større med de fargede skinnene i forhold til de økologiske som er ufargede. Saueskinn har naturlig lanolin i pelsen, hvilket gjør dem vann- og smussavvisende. Dette betyr at de oftest kan tørkes med en fuktig klut. Her har vi samlet informasjon om hvordan du best passer på saueskinnene dine, slik at de holder seg fine i mange år fremover.

Ryst saueskinnet jevnlig

Den enkleste måte å holde saueskinnet ditt pent, er å riste det. Da kommer luft inn mellom hårene, og de reiser seg igjen og får mere volum i pelsen. Vend saueskinnet med skinnsiden opp, og ryst ordentlig, ikke vær redd for å ta i for mye! Hvis du bruker saueskinnet hver dag, er det en god idé å riste dem et par ganger i uken.

Har du en saueskinnsbørste?

Det er ikke alltid nok å riste, og da kan du bruke en børste for å re ut hårene og pelsen. Børst forsiktig med hårene. Start med toppene, og arbeid deg forsiktig innover. Det er helt normalt at skinnet feller litt pels. Når du børste pelsen, fordeler du den naturlige lanolinen og pelsen får tilbake glansen sin. Bruk en saueskinnsbørste eller en børste for hund eller katt.

OBS! Saueskinn med krøllet pels skal aldri børstes, da dette kan ødelegge krøllene.

Slik får du vekk lukt fra saueskinnet

Noen saueskinn, spesielt de økologiske ufargede skinnene kan ha en lukt av sau. Hvor mye de lukter varierer fra skinn til skinn. Hvis du ikke liker lukten eller syns det lukter for mye kan du prøve å legge det ut i frostvær et par dager. Hvis du har mulighet, kan du prøve å dekke det med snø for bedre effekt. Når skinnet blir fuktig kan det bli litt stivt, men det blir heldigvis mykt igjen når du begynner å bruke det. Hvis du vil påskynde prosessen kan du dra skinnet over en bordskant et par ganger. Hvis du ikke har adgang til snø, kan fryseren fungere som komplement! Legg skinnet i en pose og legg det i fryseskapet et par dager. Vi anbefaler aldri å bruke kjemikalier eller andre rensemiddel på saueskinnet, da dette kan ødelegge kvaliteten.

Kan man vaske saueskinn i vaskemaskinen?

Svaret er oftest ja. Alle fargede saueskinn, samt babylammeskinnene våre, kan vaskes med ullvaskemiddel med lanolin i vaskemaskin (30 grader ullvask). Men det er ikke noe vi anbefaler å gjøre for ofte, uten kun hvis du virkelig trenger til å vaske det. Etterpå blir det stivt, men som skrevet tidligere blir det mykt igjen når det brukes, og ellers kan du dra det over en bordskant.

Våre økologiske skinn er garvet med salt, og tåler derfor ikke vask.

Hvis du passer på saueskinnet ditt, holder det i flere generasjoner!

Andre blogginnlegg

  • saueskinn ute nordicsheep

    Kan man vaske saueskinn? Slik passer du best på saueskinnet ditt

    Les mer 

  • saueskinn sofa

    Sertifiserte & testede saueskinn

    Les mer 

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account